Εξιχνιάστηκε η κλοπή θηκών καντηλιών από κοιμητήριο του Δήμου Βόλου στη Νέα Ιωνία και συνελήφθησαν ως δράστες της κλοπής δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 41 ετών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, πήγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα στο κοιμητήριο, από όπου αφαίρεσαν είκοσι συνολικά χάλκινες θήκες καντηλιών, τις οποίες στη συνέχεια έκρυψαν έξω από το κοιμητήριο και κοντά στην περίφραξή του.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξω από την περίφραξη του κοιμητηρίου η δίκυκλη μοτοσικλέτα καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (δύο κατσαβίδια, μία πένσα και ένα κοφτάκι) που χρησιμοποίησαν οι δύο ημεδαποί για την τέλεση της πράξης τους.

Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με ποινή κράτησης δέκα ημερών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.