Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφορούσε κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών .

Οι συλλήψεις έγιναν χθες μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αλλά και σε περιοχές γειτονικών νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου .

Καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψη τους αποτέλεσαν οι συνομιλίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων, από τις οποίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν πληροφορίες τις οποίες αποκωδικοποίησαν, ενώ με την υπόθεση η ΕΛΑΣ είχε ασχοληθεί περίπου τέσσερις μήνες, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,

Σύμφωνα με πληροφορίες στις μεταξύ τους, τηλεφωνικές, συνομιλίες αναφέρονταν στις δραστηριότητες τους με … συνθηματικά χαρακτηρίζοντάς τους αστυνομικούς ως «συντέκνους», «σκύλους» και «φοράδες» ενώ τα άλλα συνθηματικά των συνομιλιών ήταν «τυρί» «ριφάκι», «γίδα», «ζωοτροφή» και «μπάλα άχυρα» .

Για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη της αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης τονίζοντας ότι πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε απαρτιζόταν από 9 μέλη στο σκληρό πυρήνα του, και πλαισιωνόταν από δεκάδες ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σκληρό πυρήνα του κυκλώματος ανήκει ένας 45χρονος Αλβανός που αναζητείται στην Αθήνα και θεωρείται ως ο βασικός διακινητής, καθώς και τρία άτομα που είναι ήδη προφυλακισμένα για την υπόθεση των 16 κιλών κάνναβης, που αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουνίου .

Στον σκληρό πυρήνα περιλαμβάνονται ακόμη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας 32χρονος από τα Ζωνιανά που θεωρείται ως υπεύθυνος για τη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, ένας 30χρονος Αλβανός που ζει στα Μάλια και είχε την εποπτεία της οργάνωσης στις τουριστικές περιοχές Μαλίων και Χερσονήσου, ένας από την Τύλισσο Ηρακλείουπου ήταν υπεύθυνος για την περιοχή του Μαλεβιζίου και άλλοι δύο από τις Γωνιές Πεδιάδος και το Καλό Χωριό που είχαν αναλάβει την Πεδιάδα και το Λασίθι στη διακίνηση των ναρκωτικών .

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι σημαντικά αφού έχει εντοπίσει και κατασχέσει ποσότητες κατεργασμένου και ακατέργαστου χασίς, κοκαΐνη, χάπια ecstasy ενώ η δικογραφία, 5.500 σελίδων θεωρείται από την Αστυνομία «δεμένη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνέντευξη τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσαν τα ναρκωτικά όταν και το ότι ένας εκ των βασικών μελών, μέσα σε μισή ώρα «μοίρασε» ναρκωτικά εισπράττοντας … 850 ευρώ, ενώ σε 45 ημέρες είχαν διακινηθεί 44 κιλά κάνναβης. Η διαδικασία της απαγγελίας κατηγοριών από τον Εισαγγελέα λόγω της ογκώδους δικογραφίας συνεχίζεται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.