Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου πολυμελής εγκληματική οργάνωση που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια τις διακινούσε σε περιοχές της Κρήτης

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στο νομό Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη σαράντα δύο άτομα, εκ των οποίων τρεις τελούν προσωρινά κρατούμενοι, για υπόθεση κατοχής κάνναβης 16 κιλών τον Ιούνιο 2013.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι 12 Έλληνες κι ένας αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα,
για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης,
κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 42 άτομα, που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, και κυρίως σε δοσοληψίες με την εγκληματική οργάνωση, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η εξάρθρωσή της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Μαλεβυζίου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου με τη συνδρομή της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης και τη συμμετοχή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο το τελευταίο τουλάχιστον πεντάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, ενώ διέθετε άρτια ιεραρχική δομή και τα μέλη της δρούσαν με διακριτούς ρόλους.

Χαρακτηριστικό της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, η εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κυρίως από την Αλβανία, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των μεταφορών ,και η διάθεση τους σε διαφορές περιοχές της Κρήτης, όπου η οργάνωση είχε αναπτύξει δίκτυο διακίνησης και εμπορίας. Εκτιμάται ότι από τις παράνομες δραστηριότητες τους έχουν αποκομίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια συλληφθέντων, σε αποθηκευτικούς χώρους και σε οχήματα, βρέθηκαν:

879 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
8 γραμμάρια σπόροι κάνναβης
0,9 γραμμάρια κοκαΐνη
4 ECSTASY
5 δενδρύλλια κάνναβης, έως 1 μέτρο
1 πιστόλι (6.35 mm )
164 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
2 πιστόλια κρότου
1 αεροβόλο με διόπτρα
3 πτυσσόμενες μεταλλικές αστυνομικές ράβδοι
5 ηλεκτρονικές ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
35 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM
βιβλιάρια καταθέσεων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.685 Ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς επίσης και πέντε αυτοκίνητα (3 Ι.Χ.Φ. και 2 Ι.Χ.Ε.), ως μέσα διευκόλυνσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Τα κατασχεθέντα όπλα και πειστήρια παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.