Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ευρείες αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση διπλής ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 56χρονου Έλληνα και της 54χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί xθες περίπου στις 22:30΄ το βράδυ, στην οικία τους στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου η κόρη του ζευγαριού, η οποία διαμένει στην Αθήνα και εξέφρασε την ανησυχία της για την σωματική ακεραιότητα των γονιών της, διότι δεν απαντούσαν στις συνεχείς τηλεφωνικές της κλήσεις.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι τόσο η κεντρική είσοδος, όσο και η πόρτα του περίβολου της οικίας ήταν ασφαλισμένες. Οι αστυνομικοί υπερπήδησαν την πετρόχτιστη μάντρα και μετά από έρευνα βρέθηκε αρχικά νεκρή στην πίσω αυλή της οικίας η 54χρονη, σε πρόσθια θέση με τραύματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας ο 56χρονος σύζυγός της, σε ύπτια θέση και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, μετέβη στο σημείο και εξερεύνησε τον χώρο, ενώ επίσης κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, προκύπτει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας. Δεν διαπιστώθηκε διάρρηξη και αναστάτωση των εσωτερικών χώρων της οικίας, ενώ επίσης δεν έχει, μέχρι τώρα, εξακριβωθεί η αφαίρεση χρημάτων ή αντικειμένων.

Έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή των σορών, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και ο χρόνος θανάτου.

Διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη/ών της διπλής ανθρωποκτονίας.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.