Για πλαστογραφία και απάτη συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα ένας 54χρονος, ο οποίος εξακολουθούσε να λαμβάνει από το ΙΚΑ τη σύνταξη της αποθανούσας, από τις 31 Μαΐου 2004, μητέρας του.

Συγκεκριμένα, άνδρες του τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν τον 54χρονο μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του. Αφού ερεύνησαν την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι συνέχιζε να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη της μητέρας του, μετά τον θάνατό της, μέσω κοινού τραπεζικού λογαριασμού.

Επιπλέον, ο 54χρονος προέβη παράνομα δύο φορές σε απογραφή της μητέρας του, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε πεθάνει, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ Τρίπολης, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο έναντι αμοιβής 400 ευρώ.

Έως σήμερα είχε πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 65.000 ευρώ, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 54χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.