Ελεύθερος με τον όρο να μην φύγει από τη χώρα αλλά και να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 8.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ένας από τους 20 συνολικά κατηγορούμενους για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Πρόκειται για έναν 43χρονο κάτοικο Ιερισσού, η εμπλοκή του οποίου βασίστηκε σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση, λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται όλες τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Απαντώντας στα ερωτήματα του ανακριτή αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην επίθεση, ενώ, κληθείς να δώσει εξηγήσεις για τις καταγραφείσες τηλεφωνικές συνομιλίες φέρεται να είπε ότι αυτές αφορούσαν μεταξύ τους «επαγγελματικές συναλλαγές».

Τελικά ανακριτής και εισαγγελέας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 8.000 ευρώ.

Ήδη την περασμένη Δευτέρα είχαν απολογηθεί άλλα δύο άτομα για την ίδια υπόθεση, που αφέθηκαν κι αυτοί ελεύθεροι με όρους.

Από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους, απολογήθηκαν οι πέντε, εκ των οποίων δύο κρατούνται προσωρινά, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες προφυλάκισης.