Το χάρο με τα μάτια τους είδαν το πρωί της Κυριακής τουλάχιστον μία γυναίκα από τον Καναδά και ένας άνδρας από το Μαρόκο, όταν στο εγκαταλελειμμένο παλαιό Τελωνείο, στο οποίο φέρονται να διανυκτέρευσαν, ξέσπασε φωτιά, η οποία προκλήθηκε από κλινοσκεπάσματα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με τους 9 άνδρες, που επιχείρησαν με 2 πυροσβεστικά και ένα υπηρεσιακό, οχήματα, να απεγκλωβίζουν την 40χρονη και εν τέλει να θέτουν γρήγορα υπό τον έλεγχό τους την πυρκαγιά.

Ο Μαροκινός είχε προλάβει και είχε βγει εγκαίρως από το κτήριο, γεγονός που δεν συνέβη και με την Καναδή, η οποία σώθηκε κυριολεκτικά από τους πυροσβέστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλεύεται με κατάγματα ολικού πάχου 3ου βαθμού στα κάτω άκρα και ελαφρότερα σε άλλα σημεία του σώματός της.

Σύμφωνα με το e-volos, στο εγκαταλελειμμένο κτίριο διανυκτερεύουν και άλλοι άνθρωποι, γεγονός που γεννά αμείλικτα ερωτήματα έναντι της δημοτικής Αρχής Βόλου, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει σταματήσει στιγμή την διαφήμιση των πρωτοβουλιών” της επί του σοβαρότατου θέματος των αστέγων.

Κατά την επιχείρηση της Π.Υ. αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες έσωσαν και 5 κουτάβια που βρήκαν στο σημείο.