Συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Γυρτώνης, από περιπολούντες αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας 38χρονος ημεδαπός που μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παράνομα τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 27 και 23 ετών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 38χρονο να κινείται με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 30χρονης συζύγου του και να μεταφέρει με αυτό τους τρεις λαθρομετανάστες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομη επανείσοδο στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ημεδαπός παρέλαβε τους τρεις αλλοδαπούς από την Κατερίνη και θα τους μετέφερε στα Τρίκαλα, έναντι του χρηματικού ποσού των (850) ευρώ, μέρος του οποίου (550 ευρώ) του είχε ήδη δοθεί ως προκαταβολή.

Στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα προκαταβολή χρημάτων και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών.

Επιπλέον, στις χειραποσκευές του 27χρονου αλλοδαπού και του 23χρονου ομοεθνή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με επεξεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού και τετρακοσίων γραμμάριων, καθώς και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, το οποίο θα δινόταν στον ημεδαπό με την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.

Σε βάρος του ημεδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, ενώ σε βάρος των λαθρομεταναστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.