Ένοχους έκρινε το δικαστήριο οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους στην πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τους γονείς του άτυχοι φοιτητή να νιώθουν δικαιωμένοι, αν και όπως είπαν «ο Βαγγέλης δεν γυρίζει πίσω».

Στο άκουσμα της απόφασης για την ενοχή των οκτώ η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ψέλλισε «Αγαλλίασε η ψυχή μου».

Λίγο αργότερα, ο πατέρας του 20χρονου με γραπτή του δήλωση ευχαρίστησε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι, για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρι και η εικόνα που αποδείχθηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης», ανέφερε ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών οι πέντε από τους εννέα κατηγορούμενους οι πέντε από τους εννέα κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ στους τρεις ανήλικους επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι θα ασκήσουν έφεση. Εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Έχουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι σε δεύτερο βαθμό θα αποδειχθεί η αθωότητά τους», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Μπιστιόλης.

«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο και όχι από ντροπή», είπε στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε: «Πράγματι αισθάνονται ανακούφιση. Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής πλέον με τον κώδικα που θα ισχύει από την Δευτέρα τα τρία έτη είναι η οροφή. Είναι μία ποινή αρκούντως ικανοποιητική για την οικογένεια. Νιώθει ανακούφιση η οικογένεια. Θεωρεί ότι η μνήμη του Βαγγέλη αποκαθίσταται με αυτήν την απόφαση.

«Η οικογένεια θεωρεί ότι αφαιρέθηκε η ζωή του Βαγγέλη, ότι δεν είναι αυτοκτονία. Βέβαια για να προχωρήσει η συγκεκριμένη δικογραφία θα πρέπει κάποιος να καταθέσει κάτι», απάντησε ο κ. Μπούκας ερωτώμενος για το τι πιστεύει η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη για τον θάνατό του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.