Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η αστυνομία για συμμετοχή στην επίθεση με μολότοφ και καραμπίνες που έγινε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Χθες τέσσερα άτομα είχαν προσαχθεί για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Το βράδυ προσήχθησαν ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα συνελήφθη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά – πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε και βιολογικό υλικό.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για κηλίδες αίματος αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 40 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο χώρο παραβιάζοντας την πύλη του εργοταξίου και αφού προπηλάκισαν τους φύλακες, περιέλουσαν με βενζίνη σημεία των εγκαταστάσεων (κοντέινερ, μηχανήματα) και έβαλαν φωτιά.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει κορμούς δένδρων στο δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο για να εμποδίσουν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στα μηχανήματα, τα οχήματα και τις άλλες εγκαταστάσεις του εργοταξίου.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής.