Αφέθηκε ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στην ανακρίτρια της Θήβας ο 54χρονος που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας τη μέρα του Πάσχα στο χωριό Θεσπιές.

Στην πολύωρη απολογία του σε όλους τους τόνους είπε ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν οδηγό του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.

Στον 54χρονο, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξιο Στεφανάκη, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ζητά συγγνώμη για τον τραυματισμό της 8χρονης από την αδέσποτη σφαίρα και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η 8χρονη τραυματίστηκε από σφαίρα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της. Οι έρευνες της αστυνομίας ήταν άμεσες και επικεντρώθηκαν σε δύο σπίτια από όπου θα μπορούσε να είχε προέλθει η σφαίρα που τη χτύπησε. Το ένα ήταν του 54χρονου, όπου βρέθηκαν μέσα σε μια γλάστρα και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Ο ίδιος, κάτοικος Αθηνών, είχε φύγει από τη Θήβα αλλά οι αρχές ήταν στα ίχνη του και τελικά συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Οι γονείς της μικρής βρίσκονται μέρα νύχτα στο πλευρό της. «Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας» είπε η μητέρα της 8χρονης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της: «Εδώ αυτοί γλεντάνε ακόμη και δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει. Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν, στο χωριό το ξέρανε. Όλοι ξέρανε. Έγινε το ίδιο όπως και με το παιδάκι στο Μενίδι. Ήταν έξω στο μπαλκόνι και γλένταγαν και πυροβολούσαν».