Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες δικαστών και εισαγγελέων καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτιάσεις των δικαστικών Ενώσεων οι οποίοι στρέφονταν κατά του σχετικού νόμου. Έτσι, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί καλούνται έως τις 30 Απριλίου, όπως και οι υπόλοιποι υπόχρεοι, να καταθέσουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Οι δικαστικές Ενώσεις είχαν προβάλει αιτιάσεις κατά του νόμου σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις των δικαστικών λειτουργών και κυρίως τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής που κάνει τον έλεγχο.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου , μεταξύ άλλων, έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις (ν. 4571/2018 για το πόθεν έσχες) δεν αντίκεινται στο σύνταγμα, κατά το σκέλος που προβλέπουν,  ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, μέλη της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ορίζονται με απόφαση των προέδρων των οικείων δικαστηρίων και με πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Συνταγματική κρίθηκε, επίσης, η διάταξη σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της επιτροπής που ελέγχει και το πόθεν έσχες των δικαστικών. Επιπλέον, οι σύμβουλοι Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της ρύθμισης για δήλωση στο πόθεν έσχες μετρητών πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ που βρίσκονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και η δήλωση κινητών σημαντικής αξίας, πάνω από 40 χιλιάδες, για τα οποία οι υπόχρεοι σε δήλωση δεν διαθέτουν παραστατικά.