Αποζημίωση 800.000 ευρώ για μόλυνση από τον ιό του AIDS

Επιδικάστηκε σε νεαρή που «κόλλησε» έπειτα από μετάγγιση αίματος


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12:55
08/01/2013
Αποζημίωση 800.000 ευρώ για μόλυνση από τον ιό του AIDS
2
loading

Με μία απόφαση-σταθμό, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε το ποσό των 800.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση σε 25χρονη -σήμερα- γυναίκα, που το 2005, μολύνθηκε από τον ιό του AIDS (HIV), έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαπιστώθηκαν μεγάλες πλημμέλειες και παράνομες πράξεις, καθώς και παραλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, από τις οποίες επήλθε βλάβη στην ασθενή.

Η κοπέλα είχε ενταχθεί σε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αποσιδήρωσης από μικρή ηλικία. Η «εγκληματική» μετάγγιση έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 και το αίμα που της χορηγήθηκε είχε ληφθεί από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του.

Όπως προέκυψε, από το ίδιο αίμα μολύνθηκε και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο δότης έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar O.B

    Αν χρειαστηκαν 8 χρονια να δικαιωθει, σε ποσα χρόνια θα της τα δώσουν αυτα τα χρήματα ? και απο ποιο ταμείο? και τι γινεται με τοσους αλλους που μολύνθηκαν με αυτο τον τροπο και δεν το γνωρίζουν οι δεν μπορουν να το αποδείξουν? .....

  2. avatar stella

    Πολύ κρίμα το κορίτσι. Και τι θα τα κάνει τα λεφτά; Μπορεί να είναι μια δικαίωση βέβαια αλλά την υγεία της και τη ζωή της δεν τα κερδίζει πίσω, όσα άλματα και να κάνει η επιστήμη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει