Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου οδηγείται σήμερα ο 35χρονος που σκότωσε και επιχείρησε να εξαφανίσει σε λατομείο έναν 52χρονο Ρομά, ο οποίος αποπειράθηκε μαζί με τον συνεργό του να κλέψει κότες στην περιοχή Σολωμός.

Στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός μετά τη δολοφονία, και για τον λόγο αυτόν τα μέτρα που θα ληφθούν αναμένεται να είναι ισχυρά.

«Και σκυλί να ήταν θα του φέρονταν καλυτέρα» δηλώνει στην εφημερίδα «Έθνος» ένας από τους γιους του 52χρονου, παραδεχόμενος ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, αφού έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Έκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο» σημειώνει.

Όλα συνέβησαν προχθές στις επτά το απόγευμα. Οι δύο επίδοξοι ληστές μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του 35χρονου και όταν έγιναν αντιληπτοί ο ιδιοκτήτης άρπαξε μια καραμπίνα και άρχισε να τους πυροβολεί και να τους καταδιώκει.

Ο ένας πρόλαβε και το έβαλε στα πόδια, ο άλλος όμως τραυματίστηκε θανάσιμα. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο 35χρονος μάζεψε τα περισσότερα στοιχεία από το σημείο του εγκλήματος, σκέπασε το πτώμα και το μετέφερε κοντά στο λατομείο της περιοχής προσπαθώντας να το εξαφανίσει.