Κλεμμένα χρυσαφικά, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ και τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, προέρχονταν από 24 κλοπές, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, εντοπίσθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, που διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ενεχυροδανειστήριο στο Ηράκλειο, ιδιοκτησίας 37χρονης, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το λειτουργούσε 40χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εμφανίσθηκε ως υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος 38χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του τσάντα με μία ζυγαριά ακριβείας, 8.350 ευρώ και κοσμήματα διαφόρων ειδών, συνολικού βάρους 1.526 γραμμαρίων, καθώς και 55 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Για τα παραπάνω, ο 38χρονος δεν κατείχε τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα, όπως τιμολόγια, αποδείξεις και δελτία.

Επιπλέον, δεν περιλαμβάνονταν στο βιβλίο εγγραφών του καταστήματος. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα συνολικού βάρους 592 γραμμαρίων.

Κατά την προανάκριση αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κατασχεθέντα κοσμήματα, τα οποία είχαν κλαπεί από διάφορα σπίτια από το 2008 έως και το 2012.

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος