Αντιμέτωπα με τρεις ληστές ήρθαν χθες βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων, τα μέλη μιας οικογένειας που είχαν πάει στο εξοχικό τους στην περιοχή του Κουρλαμπά στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας προκειμένου να περάσει λίγες γιορτινές ημέρες.

Γύρω στις 8.30 το βράδυ τρία άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr κρατώντας όπλο εισέβαλαν στο σπίτι και έδεσαν με αυτοκόλλητες ταινίες χειροπόδαρα το ανδρόγυνο και την κόρη τους, αφού τους κάθισαν σε καρέκλες.

Για περισσότερη από μία ώρα οι ληστές ερευνούσαν τα εσωτερικά δωμάτια του εξοχικού και τελικά βρήκαν και αφαίρεσαν κοσμήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, η οικογένεια κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία για το περιστατικό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες και εκεί παρουσιάστηκε ένα ακόμη πρόβλημα.

Εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό, ιδίως στα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα, όπως είναι η Χαλανδρίτσα, πολλές φορές δεν μπορούν να γίνουν ούτε καν καταγραφές απλών κλοπών και διαρρήξεων, πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να σπεύσουν για ένα τέτοιο περιστατικό ή ακόμα όταν κινδυνεύει η ζωή κάποιων πολιτών.

Δεκάδες φορές οι συνδικαλιστές αστυνομικοί και ιδίως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, έχουν τονίσει τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό σε τέτοιο σημείο που μπορεί σε κάποιες βάρδιες, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, ή σε Σαββατοκύριακα και αργίες, οπότε και βγαίνουν και κάποιες άδειες, ένας αστυνομικός να είναι υποχρεωμένος να εργάζεται μόνος του στο αστυνομικό τμήμα, εκτελώντας από χρέη σκοπό, αξιωματικού υπηρεσίας, γραμματέα κ.α.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.