Νέες εγκαταστάσεις στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Κορυδαλλού αλλάζουν τα δεδομένα για κρατούμενους σαν τον Βασίλη Μηλιώνη και τον νεοεισελθόντα, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οι οποίοι θα μπορούν να περνούν πιο άνετα τις ημέρες εγκλεισμού τους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι VIP κρατούμενοι θα ζουν πια σε ένα περιβάλλον που θα θυμίζει τους τηλεοπτικούς «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη», στην ανδρική τους βερσιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυτή την περίοδο επικρατεί «πυρετός» εργασιών στον χώρο του ψυχιατρείου, που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της ανδρικής πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος, αφού τα νέα μπάνια, με όλες τις ανέσεις για τους κρατούμενους, είναι ήδη έτοιμα, όπως και μια μίνι φάρμα, όπου φιλοξενούνται ζωάκια.

Τα πλακάκια στον χώρο ξηλώθηκαν, μαζί με τις τουαλέτες και τις ντουζιέρες, προκειμένου να αντικατασταθούν από ολοκαίνουργια, όχι πάντως με λεφτά του κράτους, αλλά με δωρεές πρώην κρατουμένων.

Εδώ και έναν χρόνο γίνεται αντικατάσταση όλων των υδραυλικών στους ορόφους του ψυχιατρείου, η οποία έχει ολοκληρωθεί και ήδη λειτουργούν τουαλέτες και ντουζιέρες στον Α΄ όροφο.


Οι επισκευές

Τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση των υδραυλικών και στον Β’ όροφο, ενώ οι ηλιακοί θερμοσίφωνες της γυναικείας πτέρυγας του Κορυδαλλού, η οποία γκρεμίστηκε, έχουν τοποθετηθεί στο ψυχιατρείο, επιτρέποντας έτσι στους κρατούμενους να χρησιμοποιούν ζεστό νερό.

Τα έξοδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει αναλάβει πρώην κρατούμενος στο σωφρονιστικό ίδρυμα, ο οποίος πληρώνει όλες τις εργασίες, αλλά και τα έξοδα των υλικών, επειδή ήθελε να νιώσουν πιο όμορφα στο χώρο οι νυν φυλακισμένοι.

Πρόκειται για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των αλουμινοκατασκευών, ο οποίος είχε συλληφθεί με ποσότητα ναρκωτικών και πέρασε ένα εύλογο διάστημα στον Κορυδαλλό.

Δεν είναι ο πρώτος που προβαίνει σε μια τέτοια πράξη, αφού έχουν κάνει και άλλοι πρώην κρατούμενοι ανάλογες δωρεές. Σε μια άλλη περίπτωση, ύστερα από αντικατάσταση τάπητα γηπέδων 5Χ5, τα υλικά προσφέρθηκαν και «έντυσαν» τα δάπεδα του ψυχιατρείου. Τα αγόρασαν τρεις δικηγόροι αφού δεν γίνονται δεκτές οι χρηματικές προσφορές.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, πρώην αφεντικό της Helllas Power, διαθέτει ήδη το δικό του κελί και θα είναι από τους πρώτους που θα απολαύσουν τα μπάνια της πτέρυγας.

Αναμένεται, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, να τον ακολουθήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που βιώνει εδώ και λίγες ημέρες την πλήρη… αποκαθήλωση του ονόματός του. Ήδη συγκατοικεί με τον Λάκη Γαβαλά, τον Γιώργο Σαχπατζίδη.

Πάντως, δεν είναι μόνο τα νέα λουτρά στην ψυχιατρική πτέρυγα που θα δώσουν μία άλλη εσάνς πολυτέλειας στον Κορυδαλλό, αφού ήδη υπάρχει και μια μίνι φάρμα με ζώα, στον χώρο της περίφημης πισίνας. Σε αυτήν, που βρίσκεται στο λεγόμενο «νεκρό προαύλιο», οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν δημιουργήσει έναν χώρο για τους κρατούμενους όπου εδώ και έναν χρόνο φιλοξενούνται κότες, χήνες, ένας γάλος, παγόνια και αγριόπαπιες, τα οποία προμηθεύτηκε υπάλληλος από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.