Απολογείται σήμερα ο 36χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι στραγγάλισε την εν διαστάσει σύζυγό του στο σπίτι τους στη Σητεία.

Το θύμα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, φαίνεται πως στο παρελθόν είχε ζητήσει βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία, όπως κατήγγειλε ο αδελφός της, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες της για τον σύζυγό της αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία.

«Έψαχνε βοήθεια, αλλά η κοινωνική λειτουργός αδιαφορούσε, ασχέτως με αυτά που τους έλεγε η αδελφή μου. Και ο διοικητής στην αστυνομία, είχε πάει πολλές φορές. Έλεγε “ε, αυτά συμβαίνουν”, έλεγε στον διοικητή ότι “θα μου κάνει κακό”, και λέει ο διοικητής ο ίδιος: “Δεν θα γίνει, μην αγχώνεστε, θα περάσει, μπόρα είναι, ό,τι χρειαστείτε εδώ είμαστε}”», δήλωσε ο αδελφός του θύματος, μιλώντας στον Alpha.

Στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η μητέρα της 32χρονης, περιγράφοντας πως τα τέσσερα χρόνια που ήταν με τον άνδρα της «είχε περάσει μαύρη ζωή, είχε κάνει δύο αποβολές. Εκείνος ήθελε να κάνει παιδιά για να παίρνει επιδόματα, να είναι βασιλιάς. Τη χτυπούσε, έβγαζε μαχαίρι και την απειλούσε, πήγε να πέσει από το μπαλκόνι και την κρατούσε από τα μαλλιά επειδή κατά λάθος πάτησε την κόρη που είχε από την πρώτη του γυναίκα».

«Ζήλευε την κόρη μου, δεν την άφηνε να κάνει μπάνιο, να χτενιστεί. Να μην την πλησιάσει κανείς. Όταν πληρωνόταν πήγαινε μαζί της και της έπαιρνε όλα τα λεφτά» συνεχίζει. «Μπροστά μας έδειχνε πως είναι ευτυχισμένη αλλά πίσω μας περνούσε τον δικό της Γολγοθά» ανέφερε.

Ο Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου καλεί τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας να καταγγέλλουν αυτά τα γεγονότα. Αναφέρει ότι η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει θυμίζοντας μας «πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία […] Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ».