Βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και από την αστυνομία είχε ζητήσει η 32χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της μητέρας της στη Σητεία, όπως κατήγγειλε ο αδελφός της, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες της για τον σύζυγό της αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία.

«Έψαχνε βοήθεια, αλλά η κοινωνική λειτουργός αδιαφορούσε, ασχέτως με αυτά που τους έλεγε η αδελφή μου. Και ο διοικητής στην αστυνομία, είχε πάει πολλές φορές. Έλεγε “ε, αυτά συμβαίνουν”, έλεγε στον διοικητή ότι “θα μου κάνει κακό”, και λέει ο διοικητής ο ίδιος: “Δεν θα γίνει, μην αγχώνεστε, θα περάσει, μπόρα είναι, ό,τι χρειαστείτε εδώ είμαστε”», δήλωσε ο αδελφός του θύματος, μιλώντας στον Alpha.

«Μας είχε πει ότι φοβόταν, ότι την κρύβανε στο σπίτι, γιατί δεν ήθελε να βλέπει κανέναν, ούτε τους ίδιους τους συγγενείς. Ούτε την ίδια της τη μάνα δεν ήθελε να τη δει, ούτε τα ίδια της τα αδέλφια δεν ήθελε να τα δει, επειδή αυτός είναι ο άνδρας και αυτός κάνει κουμάντο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας κάνει λόγο για «προαναγγελθείσα δολοφονία», τονίζοντας πως η άτυχη γυναίκα είχε απευθυνθεί στην τοπική κοινωνική υπηρεσία της Σητείας και είχε προβεί σε επίσημη και έγγραφη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, και απλώς τη συμβούλευσαν να επιστρέψει στο σπίτι της και να μην «μπλέκει με όλα αυτά».

Αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν, μιλώντας στον Alpha: «Η 32χρονη στις 4/2/2019 είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία προ 4ετίας. Της πήραν κατάθεση, έγιναν συστάσεις στον κύριο και στη συνέχεια η κατάθεσή της διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα».

Από την πλευρά της, η γιαγιά του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου ανέφερε: «Δεν είναι μετανιωμένος, θα υποστεί την ποινή του και μετά θα φτιάξει πάλι τη ζωή του. Στον τσακωμό τους πάνω, την έπιασε από το λαιμό και έμεινε αυτή».