Δωρεάν φροντιστήρια από εθελοντές καθηγητές για τα παιδιά της κρίσης

Κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11:49
30/11/2012
Δωρεάν φροντιστήρια από εθελοντές καθηγητές για τα παιδιά της κρίσης
loading

Ολοένα και περισσότεροι καθηγητές σε όλη την Ελλάδα κάνουν εθελοντικά μαθήματα σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δυσκολεύονται οικονομικά.

Η κρίση δημιουργεί όλο και περισσότερες κινήσεις αλληλεγγύης στην εκπαίδευση, ειδικά στο χώρο των ενισχυτικών μαθημάτων, καθώς πολλές οικογένειες δυσκολεύονται πλέον να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Η Ένωση Βιοεπιστημόνων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες σε Σεπόλια, Παγκράτι, Πατήσια και Σταθμό Λαρίσης μαθήματα Βιολογίας σε μαθητές Γ' Λυκείου. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 50 παιδιά.

Οι εθελοντές βιολόγοι δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και γενετιστές και παραδίδουν το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης.

Σε φουλ ρυθμούς λειτουργούν από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου τα δωρεάν μαθήματα που προσφέρει σε περίπου 150-160 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής. Πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 4.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη της
Αρχιεπισκοπής στου Ψυρρή, στο κτίριο του πρώην Κακουργιοδικείου.

Επίσης, ομάδα φοιτητών από τον σύλλογο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Αθήνας οργανώνουν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές.

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας Καθηγητών Χίου «Αλλήλων Ενεκα». Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου.

Ανάλογες κινήσεις γίνονται στον Πειραιά, στην Κοζάνη, τη Λάρισα και τα Χανιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει