Επιχείρηση για την πάταξη παραεμπορίου παιδικών παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε χθες σε αποθήκη στην Αργυρούπολη. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν επί τόπου πάνω από 1.500 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών, τα οποία και δεν είχαν τα απαραίτητα παραστατικά, συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

Η επιχείρηση έγινε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), με συμμετοχή κλιμακίου της Υπηρεσίας Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιών του δήμου Αργυρούπολης. Το πεδίο ελέγχων υπό το ΣΥΚΑΠ, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, διευρύνεται προκειμένου να καλύψει όλες τις εκδοχές του παραεμπορίου, ενώ η συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνεται πιο αποτελεσματική και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη νομική θεσμοθέτηση του Κέντρου, ως αυτοτελούς υπηρεσιακού οργάνου, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία στη δίωξη του φαινομένου.

Παράλληλα, διαμορφώνεται το νομικό πλαίσιο προκειμένου η διαδικασία ελέγχου των απομιμητικών προϊόντων να γίνει πιο αποτελεσματική και ευέλικτη. Συγκεκριμένα, θεσπίζεται η αυτεπάγγελτη δίωξη όταν διαπιστώνεται παραβίαση δικαιωμάτων κατόχου του σήματος επωνύμου προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι για καταγγελίες σχετικά με το παραεμπόριο οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 1520.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στ. Κομνηνός, δήλωσε: «Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο παραεμπόριο. Όλο και περισσότερες υπηρεσίες ενστερνίζονται την ανάγκη συντονισμού των δράσεων τους».