Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών, από τροχαία τον περασμένο Οκτώβριο στην Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά πάντα με τον Οκτώβριο του 2011.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σχεδόν ίδιος ήταν ο αριθμός των τροχαίων που καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, δύο άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 55 τραυματίστηκαν σε 42 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 είχαν συμβεί 41 τροχαία, στα οποία είχαν χάσει την ζωή τους έξι άτομα και είχαν τραυματιστεί 49.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Οκτώβριο σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία, έναντι έξι τον Οκτώβριο του 2011, εννέα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι έξι τον περσινό Οκτώβριο και 31 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 29 τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν, η παραβίαση της προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του σηματοδότη κ.α.

Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν 7.940 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 267 παραβάσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 4.904 επικίνδυνες παραβάσεις.