Έκτακτος έλεγχος και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το έσκασαν οι δύο κρατούμενοι


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:52
02/01/2019
Έκτακτος έλεγχος και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού
3
loading

Έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελέα διατάχθηκε με αφορμή την απόδραση δυο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Η απόδραση διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί και οι δυο προσωρινά κρατούμενοι για κλοπές αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για "επίταση των μέτρων ασφαλείας" προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες» Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, «και παρά τις αντίθετες "Κασσάνδρες", η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη», ενώ παραθέτει και σχετικό πίνακα με στοιχεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar AIR STO…..

  Από την εποχή του συνδικαλισμού και του ' σε όποιον αρέσει' του κάθε τυχάρπαστου αμόρφωτου αυτά θα συμβαίνουν.....και εις άλλα με υγεία.

 2. avatar gattis

  Πως δεν κόπηκε το σχοινί που κατέβηκαν από τον τοίχο τα [...] και να τραυματιστουν, να μας ζητούν απόζημιωση, χώρια οι πορείες συμπαράστασης,πρεπει να νιώθουμε τυχεροί.

 3. avatar pan

  Οι γελοιοι αριστεροί δίνουν μεχρι και πίνακα για να δείξουν οτι οι αποδράσεις μειώθηκαν επι Ψυριζα....
  Δεν μας λενε όμως οτι με τον νόμο Παρασκευοπούλου απεδρασαν νόμιμα χιλιάδες και οτι η μικροεγκληματικοτα εχει αυξηθεί...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει