Εφιαλτικές μνήμες από το άγριο φονικό στον Προφήτη Ηλία ξυπνούν νέα περιστατικά αντεκδίκησης που έρχονται να ρίξουν λάδι στη φωτιά στο έτσι και αλλιώς εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο ορεινό χωριό. Η τοπική ΕΛΑΣ φοβάται τυφλά «χτυπήματα» αντεκδίκησης, μέχρι και ξέσπασμα βεντέτας. Οι… πληγές στον Προφήτη Ηλία παραμένουν ανοιχτές και το κλίμα στο ορεινό χωριό παραμένει εκρηκτικό.

Αξιωματικοί της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι η «φωτιά» δεν έχει σβήσει στην περιοχή και ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέο αιματοκύλισμα που θα εξελιχθεί σε βεντέτα είναι ακόμα ορατός. Νωρίς χθες τα ξημερώματα, δύο μεζονέτες, που ανήκουν στους «πρωταγωνιστές» του μακελειού, τυλίχθηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Το χθεσινό περιστατικό στον Προφήτη Ηλία, ένα ακόμη στα πολλά που έχουν ακολουθήσει το μακελειό, ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των αρχών αλλά και τις επισημάνσεις της τοπικής κοινωνίας, που επιμένει πως μπορεί να έχουν περάσει 2,5 μήνες από τη φονική συμπλοκή της 24ης Ιουνίου, με απολογισμό δύο ανθρώπους νεκρούς, ωστόσο το κλίμα παραμένει έκρυθμο. Εξάλλου, η χθεσινή επίθεση ήρθε να προστεθεί στο φάκελο των «ύποπτων» περιστατικών που ερευνώνται ως πράξεις αντεκδίκησης και έχουν να κάνουν με εμπρησμούς στάβλων και ζωοκλοπές.

Πηγή: prismanews.gr