Μια περίεργη υπόθεση είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για την απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός οδηγού ταξί στην Αθήνα από έναν άλλον άντρα, επιβάτη στο ταξί του.

Την ιστορία του ταξιτζή είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο οδηγός ταξί όταν δέχθηκε ειδοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την οποία συνεργάζεται για να παραλάβει πελάτη από το κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό την περιοχή Γκύζη. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης επέλεξε τον οδηγό που θα τον μετέφερε στον προορισμό του μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρει η εφαρμογή.

Ο νεαρός αυτοκινητιστής παρέλαβε τον πελάτη, ο οποίος κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Όμως γύρω στις 21:30, ο αυτοκινητιστής έφτασε με το όχημα του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας στους γιατρούς να βοηθήσουν τον πελάτη και συνεπιβάτη του, ο οποίος εκ πρώτης όψεως έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Βγαίνοντας όμως από το αυτοκίνητο, ο οδηγός άρχισε να αισθάνεται περίεργα. Είπε στους γιατρούς ότι ένιωθε έντονη δυσφορία, έκανε εμετό και σωριάστηκε λιπόθυμος στο έδαφος.

Οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον συνέφεραν, όμως εκείνος καθώς ανάκτησε τις αισθήσεις του, είπε στους γιατρούς ότι αισθάνεται μούδιασμα σε χέρια και πόδια. Έπειτα από λίγη ώρα κι αφού κατάφερε να σηκωθεί, ξέσπασε κατά του άνδρα που ήταν μέσα στο ταξί, ουρλιάζοντας «Αλήτη τι μου έδωσες», ενώ ταυτόχρονα του επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς ο οδηγός ταξί, όταν έφτασε στο σημείο να αφήσει τον πελάτη, διαπίστωσε ότι τον περίμεναν άλλοι τρεις άνδρες, οι οποίοι του πρότειναν να συνευρεθεί μαζί τους σεξουαλικά. Εκείνος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, αρνήθηκε και απομακρύνθηκε αμέσως χωρίς να αφήσει τον πελάτη να βγει από το αυτοκίνητο, ο οποίος πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο αυτοκινητιστής καθώς ανακτούσε τη μνήμη του, ισχυρίστηκε ότι ο άγνωστος άνδρας ψέκασε με ένα σπρέι στο καφέ του, ενώ και οι γιατροί που μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο είπαν στους αστυνομικούς ότι διαπίστωσαν μια έντονη μυρωδιά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είχε ψεκάσει τον καφέ του οδηγού με roofie – το ναρκωτικό που έγινε γνωστό μέσω της ταινίας «The Hangover». Το Rohypnol, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, στην πραγματικότητα είναι ένα ναρκωτικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για να διαπραχθούν σεξουαλικές επιθέσεις, διότι καθιστά το θύμα ανίκανο να αντισταθεί. Οι αστυνομικές Αρχές το αποκαλούν και «ναρκωτικό του βιασμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες αργότερα, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2018 στους Αμπελόκηπους για υπόθεση βιασμού. Ο 29χρονος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος Έλληνα.