Στην περιοχή της Μεσαράς εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο μικρές χασισοφυτείες, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να συλληφθούν και οι καλλιεργητές τους.

Στην πρώτη περίπτωση ανακαλύφθηκε χασισοφυτεία με 16 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους μέχρι ένα μέτρο, κοντά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, στην Πόμπια.

Οι αστυνομικοί επιτηρούσαν τρεις μέρες την περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο δοχεία ποτίσματος.

Οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης αρχικώς πότιζε τα φυτά με μπιτόνια, στην πορεία όμως χρησιμοποίησε παρακείμενα λάστιχα άρδευσης, τα οποία τρύπησε για να υπάρχει διαρκής παροχή νερού.

Η δεύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στον Κρότο του Δήμου Γόρτυνας, μέσα σε μία ρεματιά. Ειδικότερα βρέθηκαν εντός χαράδρας, συνολικά είκοσι δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαινόταν από 0,30 μ. έως 2,1 μ., τα οποία και εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Πηγή: www.cretalive.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.