Μπροστά σε 88 ανασφάλιστους αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν βρέθηκαν άνδρες της αστυνομίας μαζί με κλιμάκιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σε έλεγχο που έκαναν σε βιοτεχνίες στην περιοχή της Ν. Φιλαδελφείας. Οι ιδιοκτήτες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ετοίμων ενδυμάτων χωρίς παραστατικά με προκάλυψη δήθεν την επιδιόρθωση ενδυμάτων.

Μάλιστα, οι αρχές αναγκάστηκαν να σπάσουν τα μεγάλα λουκέτα, με τα οποία ήταν κλειδωμένοι οι αλλοδαποί μέσα στη βιοτεχνία, παρουσία Εισαγγελέα. Οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί εργάζονταν εξαντλητικά ωράρια σε μηχανές που λειτουργούν σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.

Εν συνεχεία οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμα 44.000 ευρώ σε βάρος 3 επιχειρήσεων, ενώ διαβιβάστηκαν οι Εκθέσεις Ελέγχου στο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν.Φιλαδέλφειας για την επιβολή εισφορών.

Συνελήφθησαν 60 άτομα από την Αστυνομική Δ/νση Βορειοανατολικής Αττικής που δεν διέθεταν άδεια παραμονής και εργασίας.

Οι Υπηρεσίες Σ.Δ.Ο.Ε. και Σ.ΕΠ.Ε. συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία που βρήκαν και τα επεξεργάζονται για την επιβολή κυρώσεων στις επιχειρήσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.