Σπείρα Γεωργιανών ληστών με δράση στην Αθήνα, την Ηλεία και τη Μεσσηνία εξάρθρωσε η αστυνομία, μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη τεσσάρων στον Πύργο.

Σε βάρος των τεσσάρων, καθώς και μίας 17χρονης ομοεθνούς τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα σε πολυκατοικία στον Πύργο, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμερίσματα. Κατά τη σύλληψη τους, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους πολλά διαρρηκτικά εργαλεία.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στις 28/5 το βράδυ, οι τέσσερις συλληφθέντες, μετέβησαν με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, από την Αθήνα στην Δυτική Πελοπόννησο, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί έξι διαρρήξεις, με τη μέθοδο της θραύσης ομφαλού, σε διαμερίσματα (πέντε στον Πύργο και μία στην Καλαμάτα), στις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ μέρος αυτών οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν δώσει στην 17χρονη ομοεθνή τους.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο διάπραξης κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.