Ακριβά γούστα είχε η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Είχε στήσει μια ζωή μέσα στη χλιδή μαζί με τον πρώην υπουργό και ξόδευαν αμύθητα ποσά για αγορές σε έπιπλα και ρούχα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν από τις δικαστικές αρχές η κ. Σταμάτη ήθελε να κάνει ένα σπίτι – παλάτι και ξόδευε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για καναπέδες, κουρτίνες και τραπεζάκια.

Η κ. Σταμάτη, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι δικαστικές αρχές, περί τα 21.480 ευρώ για ένα τραπέζι εισόδου αλλά και 34.860 ευρώ για δύο καναπέδες.

Αίσθηση προκαλεί ότι το κορδόνι του καναπέ (κρόσσι) κάνει 2.600 ευρώ, ενώ το ύφασμα για όλες της κουρτίνες ξεπερνάει τις 18.000 ευρώ….

Είναι χαρακτηριστικό ότι τιμολόγιο που κατασχέθηκε, αφορά σε υφάσματα από κατάστημα στο Μαρούσι όπου οι παραγγελίες κοστολογούνται περίπου σε 160.000 ευρώ.

Τα τιμολόγια αφορούν αγορές για διάφορα είδη σπιτιού, όπως λάμπα δαπέδου για παιδικό δωμάτιο, κόστους 1.256,80 ευρώ, πολυθρόνα για παιδικό δωμάτιο 1.428 ευρώ, δερμάτινη πολυθρόνα 15.410.52 ευρώ, έπιπλο εισόδου 4.990 ευρώ, κουρτίνα σαλονιού 8.986,82 ευρώ.

Έχει κατασχεθεί, επίσης, τιμολόγιο που αφορά την αγορά μαρμάρου για το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού, αξίας 11.714 ευρώ, αλλά και έγγραφο για «κοστολόγηση εγκαταστάσεων και εργασιών» στο σπίτι της Αρεοπαγίτου, ύψους 719.030 ευρώ. Μεταξύ άλλων προβλέπει για το αίθριο υάλινη κατασκευή δώματος και κατασκευή ΙΝΟΧ, συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Δεκάδες τιμολόγια, επίσης, από αυτά που κατασχέθηκαν αφορούν ρούχα της κ. Σταμάτη. Χαρακτηριστικά καταγράφεται έγγραφο από κατάστημα του Κολωνακίου με δειγματισμό ειδών ρουχισμού συνολικής αξίας 7.165 ευρώ.

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνεται, επιπλέον, σχέδιο του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προβολή του στον Τύπο. Εντοπίστηκε μάλιστα, εκτός από χειρόγραφες σημειώσεις, και δακτυλογραφημένο κείμενο με τίτλο «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ.», στο οποίο ο κατηγορούμενος οργανώνει τις κινήσεις του σε επικοινωνιακό επίπεδο και καταγράφει επακριβώς την τακτική του σε συγκεκριμένα Μέσα ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην υπουργός φαίνεται να είχε δεχθεί προσφορά για την παροχή επικοινωνιακής υποστήριξης από κάποιο άτομο με το όνομα «Νίκος», ο οποίος του απέστειλε ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο του πρότεινε 18μηνη συνεργασία έναντι συνολικού ποσού 270 χιλιάδων ευρώ.