Στοιχεία τα οποία συνδέουν την υπόθεση της διάρρηξης στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου και τη διπλή δολοφονία στην περιοχή των Κεραμείων στις 18 του Μαρτίου διερευνά η αστυνομία στη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, το emprosnet.gr έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, το οποίο δείχνει καρέ-καρέ τη δράση των ατόμων που έκλεψαν χρυσά κοσμήματα, λίρες και άλλα αντικείμενα, άγνωστης οικονομικής αξίας αλλά τεράστιας συναισθηματικής αξίας από το μοναστήρι του Ταξιάρχη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας του μοναστηριού, τρεις ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο ναό εκείνο το βράδυ, ενώ ένας τέταρτος θεωρείται πως πρέπει να ήταν ο τσιλιαδόρος.

Η έρευνα που ακολούθησε τη διάρρηξη, επικεντρώθηκε στις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας τις προηγούμενες της διάρρηξης μέρες και εστίασε στην επίσκεψη στο μοναστήρι δυο γνωστών στην Αστυνομία ατόμων, πατέρα και γιου, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες πριν τη διάρρηξη. Στην κάμερα, λοιπόν, εικονίζονται οι εν λόγω να προσέρχονται στο μοναστήρι, να εξετάζουν το βόρειο κλίτος του ναού, τις κάμερες (τις οποίες, προφανώς θεωρώντας ότι λειτουργούν μόνο τη νύχτα, εξετάζουν με προσοχή) και στο τέλος να αποχωρούν από το μοναστήρι.

Το βράδυ της Πέμπτης 1ης Μαρτίου, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου στο σπίτι του στην Αγιάσο. Ήταν ο πατέρας που εικονιζόταν κατά την επίσκεψη στο μοναστήρι του Ταξιάρχη και ο οποίος στο ερώτημα που του έγινε τι ήθελε στο Μανταμάδο, απάντησε πως ήταν… ταμένος! Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και σε αγροικίες που συνήθιζε να επισκέπτεται, με στόχο να βρεθούν κοσμήματα και άλλα χρυσά αντικείμενα από τη διάρρηξη στον Ταξιάρχη, οι αστυνομικοί έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε έναν άλλο «θησαυρό». Στην κατοχή του βρέθηκαν 219 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης σε «βράχο» και 358,5 γραμμάρια χασίς. Το γεγονός εξέπληξε και πολλούς άλλους. Όσους από τους απλούς καθημερινούς πολίτες διαπίστωσαν πως κυκλοφορούσε ελεύθερος αυτός που το 2006 είχε συλληφθεί στην Καλλονή να κατέχει 42 ολόκληρα κιλά χασίς!

Δείτε το βίντεο