Με ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου την Πολωνή χορεύτρια και με ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση τον ομοεθνή φίλο της, για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη, τον Οκτώβριο του 2010 στη Μύκονο.

Όσον αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, κρίθηκε αθώος ως προς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ ένοχος κρίθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων.

Το δικαστήριο που συνεδρίαζε επί τρεις ημέρες, δέχθηκε εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα και για τους τρεις κατηγορουμένους, που ζητούσε να κριθούν ένοχοι οι δύο για τη ληστεία και ανθρωποκτονία και ο τρίτος αθώος για την ανθρωποκτονία και ένοχος για τη ληστεία.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση για τους ενόχους της ληστείας και ανθρωποκτονίας και για τον τρίτο ένοχο την αθώωσή του για την ανθρωποκτονία και την επιβολή φυλάκισης 17 χρόνων για τη ληστεία.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι πραγματοποίησαν τη ληστεία αλλά δεν σκότωσαν τον 73χρονο επιχειρηματία.

Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Τον Οκτώβριο του 2010 η εκρηκτική χορεύτρια, που διατηρούσε σχέσεις με τον άτυχο επιχειρηματία, είχε οδηγήσει το φίλο της και τον συνεργό τους στη βίλα του θύματος.

Εκεί αιφνιδίασαν τον άτυχο 73χρονο Μίμη Ζουγανέλη και τον βασάνισαν άγρια προκειμένου να τους αποκαλύψει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου όπου φύλασσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο ο άτυχος άντρας υπέκυψε στα τραύματα του και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι κάμερες ασφαλείας όμως είχαν καταγράψει τα πάντα και οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη των δραστών.

Λόγω της σχέσης της με τον επιχειρηματία και της διαμονής της στο σπίτι του για μεγάλα διαστήματα, η Πολωνή γνώριζε ότι ο Δημήτρης Ζουγανέλης κράταγε στο χρηματοκιβώτιό του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι ληστές μετέφεραν το θύμα από το ισόγειο στη βεράντα του πρώτου ορόφου, όπου τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του και τον άφησαν νεκρό, αφού χτύπησαν το κεφάλι του 73χρονου σε γωνία του μπαρ της βεράντας.