Συλλήψεις για παράνομο οπλισμό και ναρκωτικά, μετά από αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Αποτέλεσμα της επιχείρησης η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αξιολόγηση στοιχείων που έφτασαν σε γνώση της τοπικής ΕΛΑΣ ήταν η σύλληψη δύο ελλήνων 29 και 22 ετών και η κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών.

Σε έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια όπου διαμένουν οι συλληφθέντες βρέθηκαν: 1 πολεμικό τυφέκιο, 2 πιστόλια, 2 κυνηγετικά όπλα, 7 γεμιστήρες, 409 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μαχαίρι και θήκη πιστολιού.

Στο μεταξύ για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο συνελήφθησαν, τρείς έλληνες μετά από έρευνα στο σπίτι ενός 60χρονου. Πληροφορίες οδήγησαν τους αστυνομικούς στο να πραγματοποιήσουν χθες αργά το απόγευμα τη συγκεκριμένη επιχείρηση με αποτέλεσμα πέρα από τη σύλληψη του 60χρονου να συλληφθούν δύο ακόμη άνδρες έλληνες 28 και 46 ετών κατηγορούμενοι, όλοι τους για κατοχή και διακίνηση.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 174 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και δύο κινητά τηλέφωνα. Η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και από τις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις σε άλλες υποθέσεις όπλων ή ναρκωτικών, ενώ και οι πέντε άνδρες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου.