Χωρίς προβλήματα διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας. Νωρίτερα είχε κλείσει λόγω τροχαίου που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων ενώ ακόμα δύο τραυματίστηκαν.

Για περίπου δύο ώρες η κίνηση των οχημάτων σ’ αυτό το σημείο γινόταν μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Το δυστύχημα συνέβη όταν αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι.

Από τα συντρίμμια των δύο οχημάτων ανασύρθηκαν νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες του πρώτου και σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο επιβάτες του δεύτερου οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στα διόδια του Αιγινίου σε σημείο όπου, το τελευταίο διάστημα, διενεργούνται προγραμματισμένα έργα ασφαλτόστρωσης από την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το τμήμα της ΠΑΘΕ Μαλλιακός – Κλειδί Ημαθίας.

Λόγω των εν εξελίξει έργων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν μόνο στο ρεύμα προς Κατερίνη εξυπηρετούσε και τις δύο κατευθύνσεις. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας η σήμανση στο σημείο των έργων είναι επαρκής, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί κώνοι και πλαστικά στηθαία.