Προκειμένου να ολοκληρωθεί ένας συνδετήριος τροχόδρομος του κυρίως διαδρόμου με την νέα πίστα στάθμευσης αεροσκαφών από τις 13 Σεπτεμβρίου θα είναι μειωμένες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Στο συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου οι εργασίες είχαν αρχίσει πριν αρκετούς μήνες. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και απαιτείται η ασφαλτόστρωσή του, για να το χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη κατευθυνόμενα στη νέα πίστα.

Αν και τα έργα δεν επηρεάζουν τον διάδρομο προσγειώσεων-απογειώσεων, οι κανονισμοί προβλέπουν ότι περιμετρικά του διαδρόμου δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο για να είναι ελεύθερες οι προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών.

Έτσι από τα 2,5 km του διαδρόμου τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν μόνο τα 1.300 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι πτήσεις θα εκτελούν μόνο τα ελικοφόρα της Olympic Air.

Αντίθετα η Aegean θα αποδεσμεύσει τα ισπανικά ελικοφόρα που είχε μισθώσει και στις εσωτερικές της πτήσεις θα χρησιμοποιεί τα τετρακινητήρια αεροσκάφη ΑVRO που χρειάζονται μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε θα εκτελεί πτήσεις προς Γιάννενα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του τροχόδρομου. Δεν αποκλείεται το κενό αυτό να το καλύψει η Olympic Air προσθέτοντας μια ακόμη πτήση προς Γιάννενα.

Οι φορείς των Ιωαννίνων και οι τουριστικοί παράγοντες, ζητούν να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο το έργο καθώς από τον επόμενο μήνα ξεκινάει ο συνεδριακός τουρισμός που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.