Τρεις εβδομάδες μετά το φριχτό έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους με δράστη και αυτόχειρα τον 47χρονο αστυνομικό φρουρό του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και θύματα τη γυναίκα του, τη μικρή κόρη τους και την πεθερά του, συγγενείς της άτυχης συζύγου εγείρουν ζήτημα αποζημίωσης από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, εκτιμούν ότι ο αστυνομικός έπασχε από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα το οποίο δεν διαγνώστηκε στο πλαίσιο των υποχρεωτικών εξετάσεων που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο και για το λόγο αυτόν καταθέτουν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου.

«Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε. Το ζήτημα λοιπόν είναι εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για τη διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος, Νίκος Αγαπηνός.

Το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης δεν έχει ακόμα καθοριστεί, πάντως όπως εξήγησε ο νομικός μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, καθώς «χρειάζεται διαδικασία για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι κληρονόμοι, μετά να κάνουν αποδοχή και μετά αγωγή κατά του Δημοσίου», ζητώντας αποζημίωση για πράξεις και παραλήψεις του Δημοσίου, σχετικά το γεγονός ότι οπλοφορούσε.