Ένοχη έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας την δημοτική υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας που κατά τη διάρκεια της λιτανείας της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου είχε πετάξει αλεύρι προς τους πολιτικούς που ακολουθούσαν την πομπή , και της επέβαλε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή με αιτιολογία τον ενδεχόμενο δόλο, σύμφωνα με το mesiniaportal.gr.

Η Κατηγορουμένη ισχυρίστηκε ότι η πράξη της δεν είχε να κάνει με τα πρόσωπα της τοπικής Αυτοδιοίκησης που άθελα της «λερώθηκαν» από το αλεύρι και μάλιστα ζήτησε δημόσια συγνώμη από αυτούς, άλλα όπως τόνισε σαν στόχο είχε τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Γεωργίου και ο λόγος ήταν να διαμαρτυρηθεί για τα απάνθρωπα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος και την έχουν πλήξει και προσωπικά και δεν είχε σκοπό να προξενήσει σε κανέναν σωματική βλάβη.

Με το άκουσμα της απόφασης εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν στο ακροατήριο προς συμπαράσταση της κατηγορουμένης ξέσπασαν σε κραυγές κατά της έδρας αλλά και κατά της Κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν σήμερα δικάσατε έναν, αύριο θα δικάζετε εκατό», .Επίσης εξέφρασαν και πολλά παράπονα προς τους Αστυνομικούς που την συνέλαβαν και την οδήγησαν στο δικαστήριο λέγοντας ότι της συμπεριφέρθηκαν σαν μια εγκληματία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.