Ένα σημαντικό πρόσωπο-κλειδί στη νέα γενιά τρομοκρατίας, θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, μετά τη σύλληψη του 29χρονου o οποίος απολογείται σήμερα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του, αλλά και τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε, με στόχο να εντοπιστούν νέα κρησφύγετα και πιθανοί συνεργοί.

Ο 29χρονος κατηγορείται ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και αποστολέας τρομο-φακέλων.

Με διάταξη εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα οκτώ πλαστά δελτία ταυτότητας, που βρήκαν στην κατοχή του.

Για τις οκτώ ταυτότητες δεν χρησιμοποιούσε τη φωτογραφία από την αυθεντική, αλλά τέσσερις διαφορετικές.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ευελπιστούν μέσα από τις φωτογραφίες και τις πλαστές ταυτότητες να λάβουν πληροφορίες ακόμα και για συνεργούς του 29χρονου.

Δακτυλικά αποτυπώματα και DΝΑ ίσως προδώσουν και άλλα μέλη της οργάνωσης, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 3 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία κάρτα sim , 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης, αλλά και 3 USB.

Τα εκρηκτικά, αλλά και όλα τα σύνεργα, που βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα δείχνουν ότι ανά πάσα στιγμή ο 29χρονος θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα χτύπημα, χωρίς ωστόσο ακόμα να μπορούν να πουν με βεβαιότητα ποιος θα ήταν ο επόμενος στόχος του.

Σημειώνεται ότι στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος διώκεται για:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση – Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
  • Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.