Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Χανιά ο θάνατος ενός 62χρονου αστέγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου σε παγκάκι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού- πνευμονία- βρογχοπνευμονία, και όχι σε υποθερμία.

Με αφορμή το θάνατο του 62χρονου, εκπρόσωποι φορέων ζητούν την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για τη λειτουργία ξενώνα αστέγων στα Χανιά, αλλά και για την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το μέλος των Γιατρών του Κόσμου Μηνάς Βουλγαρίδης, ζήτησε σήμερα την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία ενός ξενώνα- υπνωτηρίου για τους αστέγους.

Όπως είπε, εδώ και ένα χρόνο πολλοί φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ξενώνα για τους άστεγους.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με την τοπική εκκλησία που προσφέρθηκε να παραχωρήσει κάποιο κτίριο.

Ωστόσο, όπως είπε, το κτίριο αυτό αποτελεί δωρεά προς τη Μητρόπολη και θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μετεγγραφεί στη Μητρόπολη και στη συνέχεια να δοθεί για χρήση στο φορέα που θα συστήσουν όσοι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν μια “Στέγη Αλληλεγγύης”, όπως την έχουν ονομάσει.

“Θέλω να ελπίζω ότι αυτό το τραγικό περιστατικό- δεν θα έπρεπε να γίνει έτσι- θα επιταχύνει τις διαδικασίες», τόνισε.

Ο κ. Βουλγαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των αστέγων στα Χανιά, τόνισε, ότι είναι δύσκολο να καταγραφούν, ωστόσο, όπως είπε, εκτιμάται ότι ο αριθμός τους είναι από 150- 200.