Εδώλιο για τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκο, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών, «δείχνει» η εισαγγελέας εφετών, Βασιλική Κρίνα.

Η εισαγγελική λειτουργός, με την πρόταση της, εισηγείται την παραπομπή σε δίκη των δυο δημοσιογράφων για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί καταχραστών του δημοσίου, της κατ΄εξακολούθηση απόπειρας διακεκριμένης εκβίασης και της διακεκριμένης συμμορίας.

Επιπλέον, η εισαγγελέας προτείνει τη διατήρηση της ισχύος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα αυτών της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Όπως αναμενόταν η εισαγγελέας ζητεί να παύσει -λόγω θανάτου- η ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο αμάξι του στην Αττική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία υπεύθυνης Τύπου της ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι την εκβίαζαν προκειμένου να λάβουν κρατικές διαφημίσεις.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.