Στη σύλληψη τριών μελών διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών σε χώρες της ΕΕ προχώρησε χθες το μεσημέρι η αστυνομία, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για δύο Έλληνες- έναν άνδρα και μία γυναίκα- και έναν Ιρανό, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εντόπισαν τους τρείς κακοποιούς στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου να εκδίδουν από το αυτόματο μηχάνημα κάρτες επιβίβασης με προορισμό το Παρίσι, για λογαριασμό τρίτων προσώπων.

Κατόπιν παρέλαβαν πέντε αλλοδαπούς- τέσσερις υπηκόους Αφγανιστάν και έναν Παλαιστίνιο- που είχαν μεταφέρει στο αεροδρόμιο άλλα μέλη του κυκλώματος, τους παρέδωσαν τις κάρτες επιβίβασης και τους συνόδευσαν μέχρι τις εξόδους επιβίβασης όπου και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος το οποίο προωθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στην Γαλλία λαθρομετανάστες, μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έναντι χρηματικής αμοιβής η οποία κυμαίνεται από 5.000-10.000 ευρώ κατά άτομο.

Κατασχέθηκαν οκτώ κάρτες επιβίβασης με προορισμό το Παρίσι, έντεκα κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 2.770 ευρώ και τρία πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.