O Παναγιώτης Βλαστός είναι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο ιθύνων νους που σχεδίασε και οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού πρότεινε ενοχή άλλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο και άλλων για επιμέρους πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ο Βασίλης Στεφανάκος, προτείνοντας την ενοχή του για μία επιμέρους πράξης ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια εκρηκτικών.

Κατά την άποψή του αθώος πρέπει να κριθεί και ο Γ. Σκαφτούρος για την απαγωγή του εφοπλιστή. Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξε ο εισαγγελικός λειτουργός σε έξι κατηγορούμενους προτείνοντας την αθώωσή τους από όλες τις πράξεις.

Οι έξι κατηγορούμενοι για τους οποίους προτάθηκε η αθώωσή τους τους είναι η δικηγόρος Ελ. Πούλιου, σύζυγος του Π. Βλαστού, Ιω. Χήρα και οι Ιω. Θεοδωράκης, Ιω. Καλογερίδης, Εμμανουήλ και Χριστόφορος Λασιθιωτάκης.