Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο δήμος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση πλαστογραφίας παραστατικών του δήμου και υπεξαίρεσης χρημάτων που αποκαλύφθηκε στο χώρο των κοιμητηρίων.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται γνωστό γραφείο κηδειών της Θεσσαλονίκης, έπεσε στην αντίληψη της δημοτικής αρχής, όταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ζητήθηκε από συγγενείς θανόντος να καταβάλουν χρωστούμενες εισφορές για την παράταση του χρόνου ταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους.

Οι συγγενείς, ωστόσο, παρουσιάζοντας και τα σχετικά παραστατικά, επέμειναν πως είχαν πράγματι καταβάλει το απαιτούμενο ποσό και πως ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Από την άλλη, όμως, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία των Κοιμητηρίων δεν είχε καταχωρισμένο το σχετικό ποσό στο ταμείο της. Ενημέρωσε αρμοδίως τη δημοτική αρχή και έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πλαστά παραστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με το δήμο Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες μεταξύ υπαλλήλων του δήμου.