Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, χθες το απόγευμα, στην οδό Πανόρμου.

Ο δράστης παραδόθηκε συνοδευόμενος από συγγενείς του.

Ο δράστης τον οποίον είδαν περίοικοι και κατέθεσαν γι αυτόν στην Αστυνομία είναι συνταξιούχος αστυνομικός από τα τέλη του 2007, όπου υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Μάλιστα ήταν πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς είχε κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής της, στις εκλογές του Μαΐου 2012 στη Μεσσηνία.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου στις 17:30, ξεκίνησε ο καβγάς μεταξύ των δύο αντρών. Όπως αναφέρουν οι γείτονες οι άνδρες τσακώθηκαν για πολλοστή φορά, αφού ο ηλικιωμένος και συνταξιούχος αστυνομικός, είχε ενοχληθεί επειδή ο γυμναστής είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να κατέβηκε στο γυμναστήριο και να τσακώθηκε με τον γείτονά του.

Ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής γύρισε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του, κατέβηκε κάτω και εκτέλεσε εν ψυχρώ πυροβολώντας τουλάχιστον τρεις φορές, τον 68χρονο γυμναστή. Αμέσως ο γυμναστής έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο.

Στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους, επικράτησε πανδαιμόνιο και ο δράστης έφυγε γρήγορα πεζός.