Ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στην Κρήτη, έργο της οποίας είναι να μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές των νομών και να παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη Η ΚΑΜ, στελεχώνεται με τρεις αστυνομικούς και διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Η αποστολή της ΚΑΜ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, από την 23.05.2016, διαθέτει τρεις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και επεκτάθηκε σε τρεις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο). Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Κρήτης στελεχώνεται από τρεις αστυνομικούς, που προέρχονται από την τάξη, την ασφάλεια και την τροχαία, ώστε να μπορούν να επιλαμβάνομαι στο σύνολο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, ενώ επιπλέον διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την πρώτη ανταπόκριση σε διάφορα θέματα ή αιτήματα των πολιτών. Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, έχει ως αποστολή, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

  • Την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα.
  • Την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες.
  • Την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες.
  • Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, σε εναρμόνιση με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Πρότυπα.

Επιπλέον, η λειτουργία του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Κρήτη, αποβλέπει να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής της, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων -μεσαίου επιπέδου- που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης. kam5 kam2 kam3 kam4 Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr