Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στις 2 το μεσημέρι στο μικροσκόπιο της οποίας θα βρεθεί η επιτάχυνση των δικών-μαμούθ -με πλήθος κατηγορουμένων στο εδώλιο, αλλά και συνηγόρων.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Βασιλική Θάνου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Αλεξανδρής καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης.

Η σύσκεψη συγκαλείται στη σκιά της αποφυλάκισης του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά, αλλά και στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

«Δεν πρέπει και δεν μπορεί να καταλογιστεί ούτε η ελάχιστη μομφή κατά του δικηγορικού σώματος, με αφορμή την απολύτως δικαιολογημένη αποχή των μελών του από την εκπλήρωση των καθηκόντων τους» απαντά ο Σύλλογος στον θόρυβο που προκλήθηκε από την επικείμενη αποφυλάκιση στις 18 Μαρτίου του Γιώργου Ρουπακιά.

Στο θέμα της καθυστέρησης στις δίκες αναφέρθηκε χθες και ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την κ. Θάνου.

«Ειδικά ως προς την καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζουμάνη ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.