«Μουδιασμένη» είναι η κοινωνία της Λακωνίας από την απίστευτη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν Πακιστανοί μετανάστες από έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος τους γάζωσε με το κυνηγετικό του όπλο επειδή βρήκαν καταφύγιο στην αποθήκη του.

Το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό σημειώθηκε στο χωρίο Έλος και έχει προκαλέσει σάλο.

Οι συνολικά οκτώ μετανάστες, οι οποίοι έμεναν σε σπίτι της περιοχής, αδυνατούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο και έτσι το εγκατέλειψαν την περασμένη Τετάρτη.

Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν ένα καταφύγιο για να περάσουν τη νύχτα, βρήκαν μια αποθήκη, σε ένα χωράφι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Την επόμενη ημέρα ο ιδιοκτήτης της αποθήκης βρήκε μέσα τους τρεις από τους οκτώ μετανάστες.

Αρχικά τους χτύπησε, πιθανότατα με ξύλινο αντικείμενο, τους απείλησε και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την αποθήκη, πήγε στο σπίτι του, και επέστρεψε με το κυνηγητικό του όπλο το οποίο στην κυριολεξία άδειασε στο κορμί, των δύο Πακιστανών.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη Λακωνίας. Οι γιατροί που τους είδαν εκεί αποφάσισαν, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους, να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Σπάρτης, στο οποίο έμειναν για 24 ώρες.

Οι γιατροί αφαίρεσαν από τον έναν 150 σκάγια και από τον δεύτερο 44. Σήμερα φιλοξενούνται σε σπίτι ομοεθνών τους, έχοντας ακόμα σκάγια κάτω από δέρμα τους και αντιμετωπίζοντας αφόρητους πόνους.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για απειλή, και για πρόκληση σωματικής βλάβης.