Κομμάτι – κομμάτι συνθέτει το παζλ των καταγγελιών του ο Γιάννης Πανούσης ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα. Για το λόγο αυτό η χθεσινή πεντάωρη κατάθεση του δεν ήταν αρκετή για να αναφερθεί αναλυτικά στο σύνολο των στοιχείων και των γεγονότων που, όπως λέει, αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του καθώς και πως πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχαν επαφές με υπόδικους και καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Έτσι, σήμερα το μεσημέρι ο Γιάννης Πανούσης περνά και πάλι το κατώφλι του Αρείου Πάγου, για να συνεχίσει την κατάθεση του, με τις πληροφορίες να λένε που θα φέρει μαζί του έγγραφα που ενισχύουν τις καταγγελίες του, αλλά και ονόματα συγκεκριμένων προσώπων που με τις μαρτυρίες τους μπορούν να τις επιβεβαιώσουν.

Όπως εκτιμάται , μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης Πανούση και την παράθεση του συνόλου των περιστατικών θα γίνει σύνδεση με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού προκειμένου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα στο πλαίσιο της έρευνας του.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τις παλαιότερες επιθέσεις η μεν τοποθέτηση μηχανισμού στο γραφείο του πρώην υπουργού δικάζεται ήδη στο ακροατήριο με κατηγορούμενους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς η δε επίθεση στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές έχει παραγραφεί καθώς τα αδικήματα που είχαν διαπραχθεί διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Πάντως, η έρευνα του κ. Δασούλα είναι διπλή καθώς πέρα από τις καταγγελίες Πανούση εξετάζει και τη μηνυτήρια αναφορά των δυο υπουργών της κυβέρνησης για τη διαρροή «διαλόγων από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ». Το θέμα της διαρροής είναι στο μικροσκόπιο του αντεισαγγελέα και γι αυτό, όπως σχολίαζε αρμόδια πηγή , έχει ιδιαίτερη αξία ότι χθες ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη συμπληρώνοντας : «Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ΄ τη Δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου».