Υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος μιας 33χρονης γυναίκας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs), προέβαιναν συστηματικά και δόλια, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στη δυσφήμισή της, ενώ την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να προβαίνουν σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις.

Παράλληλα, προέβαιναν καθημερινά στην πραγματοποίηση κακόβουλων κλήσεων για να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, από όπου προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων, που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν ταυτόχρονα κατ’ οίκον έρευνες σε Αθήνα και Τρίπολη, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, από τις οποίες διακριβώθηκε η συμμετοχή στις υπό έρευνα πράξεις, των ανωτέρω τριών ημεδαπών γυναικών.

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατ’ εκτέλεση των παραγγελλομένων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.