Ένα νέο βίντεο, στο οποίο εικονίζονται οι τρεις δράστες του φονικού του 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου τα ξημερώματα της Τρίτης στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, έχουν στα χέρια του οι διωκτικές αρχές.

Στο βίντεο αυτό, το οποίο προέρχεται από κάμερα γειτονικού καταστήματος, καταγράφονται οι κινήσεις των τριών δραστών πριν από τη δολοφονική επίθεση κι ενώ περιμένουν το θύμα τους.

Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σημαντικό οπτικό υλικό, αφού, όπως υποστηρίζουν, στο νέο βίντεο φαίνονται καθαρά και από κοντινή απόσταση τα πρόσωπα των δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής με πιθανότερη προέλευση την Αλγερία ή το Μαρόκο.

Ήδη η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε συγκεκριμένα στέκια αλλοδαπών – κυρίως από τη βόρειο Αφρική – για τον εντοπισμό τους, ενώ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι τέτοιου τύπου επίθεση από τρεις δράστες στη συγκεκριμένη περιοχή – ανήκει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας – δεν έχει σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική επίθεση από αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει πρόσφατα στη χώρα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες μέσω της ανάλυσης κλήσεων κινητών τηλεφώνων. Έρευνα γίνεται και σε κλεπταποδόχους της περιοχής μήπως κάποιοι επιχειρήσουν να πουλήσουν την κλεμμένη συσκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στη διάθεση των διωκτικών αρχών βρίσκεται βίντεο διαρκείας περίπου 15 δευτερολέπτων όπου καταγράφεται η σκηνή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 44χρονου με αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι, προκειμένου να του αρπάξουν μια τσάντα με βιντεοκάμερα.

Αναφέρεται τέλος ότι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους ότι η δημοσιότητα που έχει λάβει το συγκεκριμένο αιματηρό περιστατικό ίσως οδηγήσει στην «εξαφάνιση» των δραστών για μεγάλο χρονικό διάστημα.