Mια ανώνυμη επιστολή που έφτασε πριν από λίγες μέρες στην Ασφάλεια φαίνεται ότι οδήγησε τις διωκτικές αρχές στον εντοπισμό των υπόπτων για την υπόθεση του εμπρησμού της Μαρφίν που πλήρωσαν με τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.

Η επιστολή έφτασε δακτυλογραφημένη και ο αποστολέας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αλλά παρόλα αυτά το αμφισβητούμενο αξιοπιστίας και εγκυρότητας έγγραφο συμπεριελήφθη στη δικογραφία, γεγονός που όπως παρατηρούν νομικοί παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ανώνυμη επιστολή αναφέρεται ότι: «Δεν θέλω να πω όνομα. Είμαι ένας πολίτης. Και θέλω να πω μόνο ότι οι αναρχικοί από τα Εξάρχεια πάνε στην Κερατέα μολότοφ για να πετάνε στους αστυνομικούς στις φασαρίες που γίνονται για τους ΧΥΤΑ. Τρεις από αυτούς που κάνουν κουμάντο είναι ο… που μένει στην οδό…. με κινητό τηλέφωνο….. Ο δεύτερος είναι ο… ,με μηχανή…. και ο τρίτος είναι ο…. που μένει στην περιοχή …. . Αυτοί και οι άλλοι είναι μπλεγμένοι στα επεισόδια στην Αθήνα . Αυτοί ήταν και στο κάψιμο στην Μαρφίν στις 5 του Μάη μπροστάρηδες» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διωκτικές αρχές έχουν καλέσει για να καταθέσουν ανωμοτί (σ.σ. χωρίς όρκος) με την ιδιότητα του υπόπτου πέντε άτομα και μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος αποτιμώντας τα στοιχεία θα αποφασίσει αν και για ποιούς από αυτούς στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δικογραφία, τουλάχιστον ως προς τους συγκεκριμένους δράστες, πρέπει να τεθεί στο αρχείο.